Spotkanie z Katarzyną Zawadzką - klasyfikatorem grzybów słupeckiej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej odbyło się w GOK 3 października w ramach współpracy w KPP w Słupcy i realizacji projektu "Bezpieczny Senior". Przygotowane z myślą o Słuchaczach SUTW skierowane było przede wszystkim do członków sekcji turystycznej, ale nie przez przypadek wzięli w nim udział również uczestnicy innych sekcji. Wszystko przez fakt, iż wykład poprzedzał wyjazd na grzybobranie i tym samym stanowił świetne kompendium przypominające podstawowe zasady bezpiecznego grzybobrania. Okazuje się bowiem, że wystarczy stosowanie kilku fundamentalnych zasad pozwalających na prawidłowe rozróżnienie darów lasu w taki sposób, aby uniknąć tragicznych w skutkach pomyłek.
Grzyby jadalne czy trujące?
Utworzono dnia 06.10.2014
Grzyby jadalne czy trujące
Utworzono dnia 06.10.2014, 21:07