Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Gminny Ośrodek Kultury w Strzałkowie

Grzyby jadalne czy trujące?

Utworzono dnia 06.10.2014

Spotkanie z Katarzyną Zawadzką - klasyfikatorem grzybów słupeckiej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej odbyło się w GOK 3 października w ramach współpracy w KPP w Słupcy i realizacji projektu "Bezpieczny Senior". Przygotowane z myślą o Słuchaczach SUTW skierowane było przede wszystkim do członków sekcji turystycznej, ale nie przez przypadek wzięli w nim udział również uczestnicy innych sekcji. Wszystko przez fakt, iż wykład poprzedzał wyjazd na grzybobranie i tym samym stanowił świetne kompendium przypominające podstawowe zasady bezpiecznego grzybobrania. Okazuje się bowiem, że wystarczy stosowanie kilku fundamentalnych zasad pozwalających na prawidłowe rozróżnienie darów lasu w taki sposób, aby uniknąć tragicznych w skutkach pomyłek.

Grzyby jadalne czy trujące

Utworzono dnia 06.10.2014, 21:07

Zegar

Kalendarium

Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
Sb
Nd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Imieniny